prognoza vremena

Sve do srijede sunčano i vruće, a onda nam dolazi velika promjena

05.09.2022 u 06:26

Bionic
Reading

U početku tjedna bit će pretežno sunčano, u unutrašnjosti još uz moguću mjestimičnu jutarnju maglu. U srijedu postupan porast naoblake, već ponegdje na kopnu poslijepodne moguć pljusak, a u četvrtak će se kiša i pljuskovi proširiti na čitavu zemlju, te ponegdje mogu biti i obilniji, osobito na Jadranu, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ)

Danas nas čeka pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, ponegdje moguće i vruće. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla, a poslijepodne prolazno umjerena naoblaka. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 °C.

U utorak će se zadržati pretežno sunčano, ujutro ponegdje u unutrašnjosti kratkotrajna magla, osobito po kotlinama i uz rijeke. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura uglavnom od 11 do 16, na Jadranu između 18 i 23, a najviša dnevna većinom od 27 do 31 °C.

  • +16
Sunčano vrijeme u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX