IZVANREDNA SJEDNICA HNS-A

Vrdoljak: Nas devet smo za opoziv Karamarka, a Kajtazi...

30.05.2016 u 10:48

Bionic
Reading

Izvanredno stanje u Vladi i Hrvatskom saboru bit će tema HNS-ove izvanredne sjednice Predsjedništva u srijedu, potvrdio je Hini čelnik te stranke Ivan Vrdoljak. Napomenuo je da će devet zastupnika HNS-a glasovati za opoziv, dok će član kluba Veljko Kajtazi 'svoj stav uskladiti i s Klubom manjina'

'Hoću sa svojim ljudima skupiti glave i vidjeti što su opcije i za što se trebamo pripremati. Normalno je da stranka koja ima devet mandata i četvrta je po brojnosti sazove Predsjedništvo u ovakvoj situaciji', pojasnio je u ponedjeljak Vrdoljak.

Ponovio je i kako će svi HNS-ovci u Saboru jednoglasno podržati opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

'Svih devet zastupnika pojavit će se u sabornici i glasovati za opoziv, a u našem je klubu i Veljko Kajtazi koji će svoj stav uskladiti s našim Klubom i Klubom manjina', rekao je Vrdoljak uvjeren kako će i manjinski zastupnik Kajtazi glasovati za opoziv Karamarka.

Na pitanje očekuje li da iz redova Domoljubne koalicije vrbuju zastupnike, posebice manjince Vrdoljak uzvraća:

'Oni su svi u kaznenim djelima ako budu pregovarali. Željko Sabo je u završio zatvoru jer je vrbovao vijećnicu!'

Šef HNS-a komentirao je i jučerašnju izjavu u medijima drugog čovjeka te stranke, međimurskog župana i predsjednika Središnjeg odbora Matije Posavca kako bi u ovom trenutku izbori bili porazni za Hrvatsku rekavši kako je to izvađeno iz konteksta.

'On naravno kaže da bi to bilo štetno, ali to nije naša odgovornost', ističe Vrdoljak.