KUPNJA KOMBIJA

Volonterska udruga SKAC Palma pokrenula kampanju KOMBInacija: Evo kako ih podržati

09.05.2023 u 10:11

Bionic
Reading

Udruga SKAC Palma pokrenula je kampanju prikupljanja donacija za kupnju novog kombija. Kombi im je potreban za nastavak realizacije programa i aktivnosti koje već 20 godina organiziraju za mladi

Samo u 2022. godini udruga je organizirala 151 volontersku aktivnost kroz koje su mladi volontirali više od 21 000 sati. Ovo ljeto, 20. godinu za redom, podižu se šatori na Modravama – najdugovječnijem ljetnom programu u Hrvatskoj na kojem je dosad sudjelovalo više od 7.600 srednjoškolaca, studenata i zaposlenih mladih.

Modrave, ali i drugi programi i aktivnosti koje Udruga provodi, potiču mlade da rastu i djeluju, ohrabruju ih za izvrsnost, domišljatost, konkretnost i ljubav za druge.

'I sami znate da je bez prijevoznog sredstva teško organizirati bilo koji segment života. Kao i u osobnom autu, tako se i u ovom SKAC-ovom većinu puta doživljava život, stvaraju odnosi. Ne radi se ovdje samo o tome da nam treba kombi za prijevoz osoba i stvari, već i o tome da mnogi mladi prvi puta voze kombi baš u SKAC-u, da na njemu nauče pumpati gume, točiti tekućinu za stakla, gorivo, spojiti kleme. Taj kombi jednostavno uči suživotu s drugih 8 osoba, kako živjeti na putu do Modrava kad je jednom hladno, drugom vruće, trećem se spava, četvrti ne voli slušati glazbu na putu... Vidite, ne radi se samo o prijevoznom sredstvu, već i o sredstvu formacije, mjestu koje nas uči suživotu. I najmanja vaša donacija dovodi nas korak bliže kupnji kombija – hvala vam!' rekla je Vesna Sabo, voditeljica SKAC Volonterskog centra.

Sudjelovanjem u ovoj kampanji imate priliku mladima i generacijama koje dolaze, omogućiti da provedu ljeto bez mobitela, televizije, alkohola i buke, da uče graditi suhozid, rezati masline, kuhati, prati suđe i odjeću, čistiti zajedničke prostorije, da aktivno slušaju, razgovaraju i zaista čuju jedni druge, da beskompromisno pomažu drugima, da rastu i razvijaju se za odgovorno sudjelovanje u društvu.

'SKAC mladim ljudima pomaže rasti u ljudskosti i kršćanstvu. Primjer su ljetni program Modrave. Riječ je o jednostavnom ljetovanju, na moru među maslinama. Spavamo u šatorima i jedemo jednostavnu hranu. Doživljavamo osobnu promjenu jer vidimo da je jednostavnošću moguće doći do radosti. Slično vrijedi i za druge stvari koje radimo za korist mladih ljudi. Takve je programe potrebno temeljito organizirati i zato nam je, između ostalog, potreban kombi. Vašim darom dajete doprinos ljudskim i duhovnim potrebama mladih na našim programima. Još nešto važno: Molite za nas! Hvala vam dragi prijatelji i Božji vam blagoslov!' rekao je pater Mislav Skelin, dopredsjednik udruge SKAC Palma.

Tržišna cijena novog kombija je 75.000,00 eura, a SKAC Palma kroz ovu kampanju želi prikupiti 50.000,00 eura. Preostali iznos sredstava udruga planira osigurati apliciranjem na natječaje.

Donirati možete ovdje. Ako u ovom trenutku ne možete financijski podržati kampanju, podijelite je s drugima.