MINISTAR MATIĆ

'Volio bih da branitelji u Vukovaru budu malo složniji'

24.08.2014 u 14:08

Bionic
Reading

U Vukovaru se obilježava Dan vukovarskih branitelja u organizaciji gradske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Dan branitelja obilježava se u organizaciji gradske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na dan početka srpske agresije na taj grad 1991. godine. Vukovar se tog 24. kolovoza našao na udaru zračnih, artiljerijskih i topničkih udara agresora te napada s Dunava. Bitka za Vukovar okončana je okupacijom grada nakon 87 dana otpora, a poginulo je više od tri tisuće branitelja.

U spomen na poginule ministar branitelja Predrag Matić i predstavnici vukovarske Koordinacije udruga položili su vijence i zapalili svijeće. Ministar se tom prilikom osvrnuo na inicijativu prema kojoj bi se Dan vukovarskih branitelja od iduće godine trebao slaviti 10. ožujka, na dan osnutka legendarne 204. brigade.

'Volio bih da branitelji u Vukovaru budu malo složniji. Stvarno imamo puno dana za koje bi mogli reći da se mogu obilježiti, pa neka se dogovore. Sve je na Vukovarcima. Mi smo tu da im damo potporu', poručio je Matić.

Predsjednik Koordinacije Zdravko Komšić spomenuti prijedlog nije želio komentirati.

'Ne danas. A bit će dana, komentirat ćemo. Mislim da danas trebamo biti svi jedinstveni, jer ipak ovo je značajan dan. I sve te podjele trebamo ostaviti iza sebe. Barem ovih dana bi trebali biti jedinstveni', apelirao je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovara.