leteća hitna

Vojnim helikopterima tijekom vikenda zbrinuto čak 18 pacijenata

11.09.2017 u 10:45

Bionic
Reading

Tijekom vikenda vojni helikopteri bili su angažirani u akcijama hitnog zbrinjavanja čak 18 pacijenata. Najviše ih je prevezeno u subotu i to s otoka Raba, Korčule, Hvara, Šolte i Lošinja

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. Zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane proteklog su vikenda, od petka do ponedjeljka, bile angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja čak 18  pacijenata, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

U petak je uz dvije trudnice s Korčule i Dubrovnika, hitnim zračnim medicinskim prijevozom zbrinuto još dvoje pacijenata s otoka Lošinja i Hvara.

Najviše pacijenata, njih osam, prevezeno je u subotu i to s otoka Raba, Korčule, Hvara, Šolte, Lošinja te iz vojarne u Gospiću, od čega i dvoje djece stranih državljana.

S otoka Raba, Hvara, Brača te iz Ploča u nedjelju je prevezeno ukupno šest pacijenata, izvještavaju iz MORH-a.

Posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od početka ove godine, zbrinule su hitnim zračnim medicinskim prijevozom ukupno 675 pacijenata, te su prevezle 1247 pratitelja, za što je utrošeno oko 610 sati naleta.