zaposlenici mislili da je otet

Voditelj poslovnice banke u Vrlici ispraznio sef i s 11 milijuna kuna pobjegao preko granice

12.11.2019 u 20:01

Bionic
Reading

Voditelj poslovnice banke u Vrlici nestao je s najmanje 11 milijuna kuna koje je uzeo iz bankovnog sefa. Krađa je otkrivena u ponedjeljak ujutro kada nije došao na posao, a pobjegao je preko granice u BiH.

Nakon što se voditelj poslovnice S.D. (59) nije pojavio na radnom mjestu u 8 sati, a nisu ga uspjeli naći ni stupiti u kontakt s njim. Njegove kolege su se zabrinule i nastala je uzbuna jer je voditelj imao ključ od sefa i nisu znali što se moglo dogoditi s njim, je li napadnut ili otet. Radi se o banci koja ima podružnicu u Sinju pod koju spada i poslovnica u Vrlici.

Kada su konačno otvorili sef utvrdilo se da je prazan. U njemu je nedostajao pozamašan iznos, oko 11 milijuna kuna domaćeg i stranog novca u raznim apoenima. U akciju su odmah krenuli inspektori PU splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se o kaznenom djelu pronevjere, a ne krađi ili utaji jer se radi o odgovornoj osobi. Niame, navedeno kazeno djelo počini onaj tko protupravno prisvoji novac, vrijednosne papire ili druge pokretne stvari koje su mu povjerene u službi ili uopće na radu.

Voditelj poslovnice banke u Vrlici ispraznio sef i s 11 milijuna kuna pobjegao preko granice. Video: Miranda Cikotic/PIXSELL Izvor: Društvene mreže / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Prema prvim informacijama, S.D. je ispraznio sef najvjerojatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, sebi je dao dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe. Vjerojatno je pobjegao u susjednu državu, a je li odatle produžio dalje utvrdit će policija.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje kako je dio novca ostavio jednom članu obitelji koji ga je predao policiji. Radi s inače o uglednom članu zajednice koji je bio na nekoliko funkcija u gradskim zajednicama i društvima.

  • +7
Pljačka banke u Vrlici Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL