DRUGA STRANA PRIČE

Vlasnik zapečaćenog kafića na Rivi imao 50 prijava samih gostiju

Bionic
Reading

Priča oko zatvaranja poznate kavane i restorana Adriana na Rivi dobila je jučer novi nastavak. Naime nakon što se vlasnik gotovo kroz suze Slobodnoj Dalmaciji požalio da mu porezni inspektori pečate lokal i tjeraju goste zbog 30-ak kuna viška u blagajni došla je i druga strane priče

Prema pouzdanim informacijama iz Porezne uprave, inspektori su u Adrianu došli zbog 50-ak prijava nezadovoljnih gostiju, ali i činjenice da je upravo inspektorima koji su bili u kontroli konobarica dala fotokopirane račune. Poslije je utvrđen višak u blagajni, ali i to da je jedna djelatnica radila na crno.

Izvor Slobodne Dalmacije demantirao je i Gelinu priču da su mu inspektori 'bezobrazno' zatvorili kavanu u 14 sati u vrijeme ručka, kada mu je štekat bio pun uglavnom stranih gostiju, te da nisu željeli udovoljiti njegovu apelu da mu dođu rano ujutro ili nešto kasnije navečer, kada nema gostiju, zbog imidža restorana.

Naime Gelo je, tvrde poreznici, bio upoznat s činjenicom da će mu inspektori doći u srijedu oko 14 sati kako bi na pet dana zapečatili lokal i napisali kaznu od 20 tisuća kuna zbog grijeha konobarice. Ipak, Gelo je pozvao novinare i prikazao sve kao hajku poreznika na privatne investitore. Da su mu poreznici najavili zatvaranje lokala, priznao nam je i sam Gelo, a ovaj put nije bio od velikih riječi.

Istina, rekli su mi još prošlog tjedna da će me zatvoriti i dali su mi nekoliko dana da se organiziram, ali nisam ih baš dobro shvatio... Nisam znao da će doći opet... Onoj konobarici koja je dala krivi račun dao sam otkaz, eto, da znate. Hvala i doviđenja', izbiflao je u trenu vlasnik Adriane i poklopio.

Inače, u prvom razgovoru Gelo se požalio da je zbog zatvaranja kavane i restorana na pet dana izgubio od 200 do 300 tisuća kuna. Činjenicu da mu ove godine tako dobro ide provjerit će, pouzdano se doznaje, i porezni inspektori.