REAGIRANJE

Vlasnik tvrtke koja je radila na platformi Cijepise: Posao smo dobili preko javne nabave zajedno s još dvije tvrtke

15.04.2021 u 19:45

Bionic
Reading

Na članak 'Beroš je ovo mjesecima skrivao: propali Cijepise radio njegov poznanik kojem daje milijune' objavljen na tportalu 15. travnja, reagirao je vlasnik Cuspis grupe Vinko Kojundžić

Njegovo reagiranje prenosimo u nastavku:

'Točno je da smo izradili website cijepise.zdravlje.hr.

No na platformi Cijepise se rade tri tvrtke: Ericsson Nikola Tesla, In2 i Cuspis kroz postojeće ugovore za informacijske podsustave CEZIH-a potpisane po provedenim otvorenim postupcima javne nabave kako slijedi: Nabava usluga podrške, održavanja i nadogradnje programske osnovice središnjeg dijela integralnog informacijskog sustava CEZIH (Elektronički oglasnik javne nabave Oznaka/broj: 2020/S 0F3-0036223); Održavanje dijela sustava e-Liste čekanja,e-Naručivanje te modula e-Prioritetno naručivanje,Središnjeg kalendara za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnjeg kalendara za praćenje slobodnih termina (Elektronički oglasnik javne nabave Oznaka/broj: 2020/S 0F3-0044056); Usluga korektivnog i adaptivnog održavanja aplikativnog sustava eCEZDLIH – eCIJEPIH (Elektornički oglasnik javne nabave Oznaka/broj: 2020/S 0F3-0044388)', navodi u reagiranju.

Dodao je kako njima nije isplaćeno 4,4 milijuna kuna jer na platformi rade tri tvrtke te da je njihov udio financijski najmanji.

'Za web site cijepise.zdravlje.hr naš udio je bio najmanji i iznosio je 196.000 kn. Svi problemi s radom platforme Cijepise koje sam do sada vidio u medijima nisu bili dio platforme koji smo mi radili. Da budem konkretniji problemi koji su se navodili u medijima kao što je: slanje dvostrukih mailova s potvrdom prijave, pozivanje na cijepljenje djece a ne i roditelja, te završavanje mailova u Google promociju i sl. nije bilo u našoj domeni niti smo mi to radili.

Smatramo da dio koji smo mi radili je dobro odrađen i s tim dijelovima platforme nije bilo problema. Ovo je napad interesnih skupina kojima smeta naša stručnost i niska cijena radova i napadom na nas žele sakriti tamne poslove', zaključuje se u reakciji vlasnik Cuspis grupe Vinko Kojundžić.