SVE JE MOGUĆE

Vlak stajao pred Zagrebom i zakasnio šest sati

08.12.2012 u 18:32

Bionic
Reading

Unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima u cijeloj zemlji sve pruge na području Hrvatske otvorene su za promet, ali zbog hladnoga vremena i velikih količina snježnih padalina željeznički promet se na cijeloj mreži pruga odvija s poteškoćama koji su uzrokovali kašnjenja putničkih vlakova od 60 do 200 minuta.Vlakovi na svim relacijama kasne, stoji u priopćenju na stranicama Hrvatskih željeznica

U HŽ-u navode da dolazi do problema sa skretnicama, te se dio željezničkih garnitura pokvario. Brzi i međunarodni vlakovi staju i na stajalištima koja nisu predviđena njihovim voznim redom kako bi se svi putnici prevezli do svojih odredišta, a vlak br.521 na relaciji Zagreb - Split je otkazan i zbog izvanrednih vremenskih okolnosti mole putnike za razumijevanje.

Kako je to danas izgledalo na terenu ispričao je za 24 sata putnik koji je u subotu ujutro brzim putničkim vlakom krenuo iz Nove Gradiške u 07:06 sati prema Zagrebu. Unatoč snijegu i lošim vremenskim prilikama, vlak je prometovao prema planu sve do stajališta u Sesvetama

'Zaustavili smo se u Sesvetama i na kolodvoru stajali gotovo pola sata. Ubrzo nakon što smo krenuli dalje, vlak je stao. Putnici su se uznemirili i krenuli ispitivati konduktere što se događa, no točnih informacija nije bilo', rekao je M. Š. (37), putnik iz vlaka.

Iz Hrvatskih željeznica izvijestili su da je vlak stao zbog kvara na lokomotivi. Zbog toga je kasnio čak četiri sata.

U vlaku je bilo dosta putnika s djecom. Na sreću, grijanje se nije gasilo, pa je čekanje, unatoč nervozi, bilo lakše.

Vlak je na zagrebački glavni kolodvor stigao u 13:32 sati.

No to nije bila najgora situacija tijekom subote. Naime, vlak iz Osijeka za Zagreb kasnio je čak šest sati.

'Krenuli smo u 5:30 za Zagreb. Zbog kvara na drugom vlaku zaglavili smo od 9:30 ujutro svega 20-ak minuta vožnje do glavnog kolodvora u Zagrebu.

Sramotno je da HŽ nije za sve vrijeme nije mogao pronaći način da se vlak koji blokira promet konačno ukloni. Katastrofa!

Ali, konačno smo se pomaknuli u 15.30', posvjedočio je jedan od putnika koji je bio u tom vlaku i dodao da je grijanje u vlaku radilo, ali da je vagon restoran bez hrane i pića.