HRVATSKA DIPLOMATKINJA NA UDARU

Vlahutin: Morale su se poduzeti određene mjere opreza

26.02.2017 u 09:28

Bionic
Reading

Nekadašnja savjetnica bivšega predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, dugogodišnja hrvatska diplomatkinja s međunarodnim iskustvom Romana Vlahutin, našla se na udaru dijela medija u Albaniji i političkih krugova koji je optužuju za političku pristranost. Austrijski Der Standard objavio je čak da Romani Vlahutin prijete smrću te da je dobila 24-satnu zaštitu policije. Vlahutin u Albaniji obnađa dužnost veleposlanice Europske unije.

U razgovoru za Jutarnji list Vlahutin je jučer rekla kako ne osjeća da joj prijete i da se ugodno osjeća u Albaniji, čiji građani, kaže ona, podržavaju napore za reforme i dekriminalizaciju političke scene.

'Ja se u Albaniji osjećam vrlo dobro. Novinski naslovi kako mi prijete smrću su pretjerivanje. Ipak, s obzirom na jasnu namjeru određenih interesnih skupina da nas pokušaju preplašiti, morale su se poduzeti određene mjere opreza. Moj kolega veleposlanik SAD-a tjelesne čuvare ima od samog početka mandata. Mi iz EU i zemalja članica puno smo ležerniji, ali u ovom trenutku očito ipak treba biti malo oprezniji' kazala je Vlahutin za Jutarnji.hr.