27,9 MILIJUNA KUNA

Vlada vraća novac radnicima Đakovštine, ali ne i upravi

  • Autor: Marina Barukčić
  • Zadnja izmjena 25.10.2011 15:22
  • Objavljeno 25.10.2011 u 13:50
ĐAKOVŠTINA

ĐAKOVŠTINA

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL

Vlada je danas donijela odluku da će isplatiti potraživanja svim radnicima Đakovštine, osim članovima uprave. Ugovor kojim će se iz proračunske zalihe isplatiti 27,9 milijuna kuna bit će potpisan već sutra

'Nakon potpisivanja sporazuma s radnicima Đakovštine, zapravo već danas, nakon što potpišem odluku i rješenje, kreće postupak isplate novca koji će sjesti na račun Đakovštine u stečaju', rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Ponovila je ukratko kronologiju događaja u Đakovštini te rekla da je tvrtka Đakovština u stečaju od siječnja prošle godine, a rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku iz travnja 2010. tražbine radnika svrstane su u prvi isplatni red i priznate u iznosu od 44,7 milijuna kuna. 'Od toga je iz stečajne mase već isplaćeno 15,65 milijuna kuna, a ostali je dio trebao biti isplaćen tek nakon što se okončaju sudski postupci. Nepodmiren je ostao iznos od 29,1 milijun kuna, no od toga se na potraživanja uprave odnosi 1,2 milijuna kuna, pa preostaje iznos od 27,9 milijuna kuna', pojasnila je Kosor i naglasila da su ovim rješenjem su obuhvaćeni svi radnici, osim članova uprave:

'Radnicima da, jer su tuđom krivnjom dovedeni u težak položaj. A članovima uprave je, mislim, dobar dio novca već vraćen', rekla je Kosor. 'Mislim da je to na tragu naše odluke da pomognemo onima koji teško žive', naglasila je.

Vlada će, dakle, stati na mjesto radnika stečajnih vjerovnika prvog isplatnog reda u stečajnom postupku, a iznos od 27,9 milijuna kuna Vlada će na račun Đakovštine isplatiti iz proračunske pričuve.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi