ROŠADE NA NIŽIM POZICIJAMA

Vlada smijenila pomoćnike ministara rada i zdravlja

19.03.2014 u 18:32

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela odluku o razrješenju pomoćnika ministra rada i mirovinskoga sustava Daria Barona, a novom pomoćnicom ministra, koja će upravljati radom Uprave za koordinaciju programa i projekata EU, imenovana je Viktorija Rončević

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Razriješen je dosadašnji član Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i prirode Željko Kolar, a novim članom imenovan je Damir Mateljan, kao predstavnik Hrvatskoga sabora.

Ljubica Cvenić razriješena je dužnosti članice Upravnog odbora Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško, a imenovan je novi član Josip Lebegner, kao predstavnik HEP-a.

Sukladno Zakonu o izmjenama Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika, Andrea Zlatar Violić razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika, a Anka Mrak-Taritaš i Sanja Šaban razriješene su dužnosti članica Zavoda. Novim članicama koje imenuje Vlada imenovane su Sanja Šaban i Ines Androić Brajčić.

Ivan Nahtigal razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a Jasna A. Petrović imenovana je novom članicom, koja se imenuje na prijedlog udruga umirovljenika.

Irena Jakobović Grubišić
razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, a Blaženka Mičević imenovana je novom članicom.

Sukladno odredbama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata, kao predstavnici nadležnog ministarstva, nadležnih agencija i energetskih subjekata, imenovana je predsjednica, zamjenik predsjednice i članovi Stručnog povjerenstva za praćenje redovite opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata: Jelena Zrinski Berger, Srdjan Vlaović, Marijan Varga, Nikola Vištica, Darko Markotić, Branko Poljak i David Korošec.

Istovremeno razriješeni su dosadašnji predsjednik, zamjenik predsjednika i članovi Alen Leverić, Goran Kovačević, Tomislav Jureković, Darko Markotić, Joško Crvelin, David Korošec, Jakša Marasović, Zvonko Ercegovac i Vlado Hanžek.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o deklasifikaciji Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske i davanju tih nekretnina na upravljanje i korištenje tijelima državne uprave, Gradu Zagrebu i općinama, od 18. prosinca 1992.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o uvjetima za stjecanje prava na starosnu mirovinu radnika profesionalno izloženih azbestu. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Vlada je izviještena o amandmanima podnesenim na Prijedlog izmjena i dopuna Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu i projekcije za 2015. i 2016.

Vlada je također usvojila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu.