NULTA TOLERANCIJA KORUPCIJE

Vlada razriješila uhićenog 'kontrolora' javne nabave

09.10.2009 u 16:48

Bionic
Reading

Vlada je jednoglasno donijela odluku o razrješenju člana Državne komisije za kontrolu javnih nabava Ante Perdića koji je jučer uhićen zbog sumnje da je prevarom došao do otprilike milijun i stotinu tisuća kuna

Tužitelji traže istragu i tvrde da je Ante Perdić, član Državne komisije za kontrolu javnih nabava,
lagao da nije vlasnik jedne nekretnine te da je tako dobio braniteljske povlastice. Sud mu je odredio pritvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti da ponovi djelo.

Vlada je prihvatila prijedlog premijerke Jadranke Kosor da ga se smijeni te predložila i da se novim Zakonom u ovakvim slučajevima ne mora dodatno navoditi razlog razrješenja kada je riječ o kaznenoj prijavi.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović istaknuo je pak da upravo ovaj slučaj kaznene prijave protiv člana jednog državnog tijela šalje jasnu poruku o odlučnosti Vlade u borbi protiv korupcije, kao i to da nitko ne može biti iznad zakona.

Inače, Perdić iza sebe ima već jednu aferu o izravnom sukobu interesa koja ga na sudu nikada nije sustigla. Naime, koristio je skupocjeni automobil privatne tvrtke, vrijedan 80 tisuća eura, za koji je kredit otplaćivao Stridon promet d.o.o iz Dugog Sela, a zapravo je bio u njegovu vlasništvu pa su ga i registarske oznake odavale, jer su sadržavale datum njegova rođenja i inicijale njegova imena.