NA UPIT HAJDUKOVIĆA

Vlada odgovorila koliko je koštalo čuvanje Tomislava Merčepa u Krapinskim Toplicama

22.11.2018 u 17:47

Bionic
Reading

U odgovoru saborskom zastupniku Domagoju Hajdukoviću Vlada je navela kako je ukupni trošak neposrednog nadzora od strane službenika pravosudne policije tijekom boravka Tomislava Merčepa na liječenju u Krapinskim Toplicama ovog ljeta iznosio 1.356,00 kuna

'Javnost je upoznata s činjenicom da osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep dio svoje zatvorske kazne odslužuje u Krapinskim Toplicama. Molim da mi se dostavi točan iznos dosad utrošen na ovaj slučaj, kao i projekciju budućih troškova vezanih za njegovo odsluženje kazne u toplicama', stoji u pitanju koje je Vladi 12. listopada uputio SDP-ov saborski zastupnik Domagoj Hajduković.

  • +15
Tomislav Merčep Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

U odgovoru Vlade stoji kako je 'ukupni trošak neposrednog nadzora od strane službenika pravosudne policije tijekom boravka Tomislava Merčepa na liječenju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice iznosio 1.356,00 kuna'.

'Eventualno potrebna dodatna obrazloženja u vezi s pitanjem zastupnika, dat će Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa', navodi se u odgovoru Vlade.

Merčep je, podsjetimo, u veljači pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora za ratni zločin nad srpskim civilima. U rujnu su iz Ministarstva pravosuđa objasnili da mu je temeljem preporuke liječnika odobreno liječenje u Krapinskim Toplicama od 1. kolovoza do 15. rujna, što je podržalo Ministarstvo branitelja. Vrijeme u toplicama Merčepu se računa u odsluženje kazne.