HDZ PORUČUJE

'Vlada neozbiljno i amaterski pristupa rješavanju problema'

03.01.2014 u 16:52

Bionic
Reading

Iz HDZ-a su danas prozvali Vladu da neozbiljno i amaterski pristupa rješavanju nagomilanih problema, zbog čega inzistiraju na rekonstrukciji Vlade te pozivaju predsjednika Ivu Josipovića se uključi u sazivanje izvanredne Vladine sjednice na temu rješavanja gospodarskih problema

'Umjesto da se bave smanjenjem deficita i dobrim upravljanjem dugom i zaduživanjem, Vlada u prvi plan stavlja svjetonazorske probleme', kazala je zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica HDZ-ova Odbora za EU fondove Ivana Maletić, na konferenciji za novinare u povodu novog povećanja javnoga duga za 4 milijarde kuna u samo tjedan dana.

Za proceduru prekomjernog deficita Vlada mora dati program mjera, poručila je Maletić, ocijenivši kako je devet mjera koje su Banski dvori predstavili pokazalo da Vlada neozbiljno i amaterski pristupa rješavanju problema.

'Žalosno je da Europska komisija mora tjerati Vladu da napravi nešto korisno za svoju državu', ustvrdila je Maletić.

HDZ-ovci su poručili i kako ih brine reakcija Vlade na ocjenu stručnjaka iz Instituta za javne financije zbog povećanja javnoga duga. Stručnjaci su upozorili kako se važni problemi rješavaju bez strategije i dobro postavljenih ciljeva, a iz Vlade su ti stručnjaci potom nazvani nestručnjacima, što Maletić smatra zabrinavajućim.

'Iz Instituta su upozorili kako smo na kraju same godine uzeli 200 milijuna eura kredita na tri mjeseca pod vrlo nepovoljnim uvjetima, pa ćemo platiti 9,5 milijuna kuna kamata', ustvrdila je, dodavši kako se, da je Vlada izdala trezorski zapis, moglo uštedjeti milijun kuna 's kojima se puno toga može'.

'HDZ zbog svega toga inzistira na rekonstrukciji Vlade, kao i na tome da se Predsjednik Republike uključi u sazivanje izvanredne sjednice Vlade vezane za gospodarska pitanja', poručio je član HDZ-ova Predsjedništva i potpredsjednik stranačkog Odbora za financije Željko Turk.