zatvoreni dio

Vlada na sjednici napravila niz kadrovskih promjena

02.11.2023 u 17:33

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak dala suglasnost Vijeću Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za imenovanje Ane Kapetanović direktoricom te Agencije, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju

Utvrđen je i Saboru upućen prijedlog odluke o razrješenju predsjednika, potpredsjednika i člana Upravnog vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Filipa Hameršaka, Ivice Poljičaka i Miroslava Akmadže, zbog isteka mandata kao i prijedlog odluke o imenovanju Hameršaka predsjednikom, Poljičaka potpredsjednikom te Silvije Babić članicom Upravnog vijeća tog centra.

Kako se navodi u priopćenju, razriješena je dosadašnja članica Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Silvija Belajec, a novom članicom imenovana je Martina Štefković, kao predstavnica Ministarstva financija.

Razriješene su dosadašnje zamjenice članova Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Ljiljana Breulj Štimac i Božena Lukač. Novom zamjenicom članice Odbora imenovana je Anita Prša, a zamjenicom člana Nikolina Petrac, kao predstavnice Ureda za udruge i Agencije za mobilnost i programe EU.

Heleni Beus ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda, a najduže do 6 mjeseci.

Na zatvorenome vladine sjednice utvrđen je intervencijski podnesak Republike Hrvatske u predmetu pred Općim sudom, a Vlada se očitovala Ustavnom sudu na Zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom članak 22., 33. i 86. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za tekuću godinu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'