NA RAČUN DRŽAVE

Filipović: Vlada preuzima trošak zbrinjavanja baliranog otpada u Varaždinu

24.10.2023 u 19:48

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je u utorak u Varaždinu na sastanku sa županom i gradonačelnikom da Vlada namjerava u stopostotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja baliranog komunalnog otpada u Brezju.

Filipović je napomenuo da će Vlada u najkraćem roku donijeti odgovarajuće odluke, za čije će provođenje zadužiti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

"Kao što je u rujnu u Varaždinu rekao premijer Andrej Plenković, cilj Vlade je nakon više od 18 godina napokon riješiti jedan od najvećih problema Varaždina", rekao je Filipović na sastanku na kojem su u Županijskoj palači sudjelovali varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Ministar je napomenuo je da je o Vladinoj namjeri preuzimanja troška u stopostotnom iznosu obavijestio čelne ljude Grada Varaždina i četiriju općina, koji su odmah i prihvatili prijedlog.

Župan Stričak zadovoljan što će se konačno krenuti u rješavanje problema koji muči stanovnike Varaždinske županije već dugi niz godina.

"Današnji dan je iznimno važan jer smo, nakon dva mjeseca intenzivnih sastanaka, na korak do konačnog rješenja za balirani otpad. Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi", istaknuo je Stričak.

Fond će s Gradom sklopiti ugovor, kojim će sve biti detaljno definirano.

Bosilj je rekao da je premijer stao iza svojih riječi te podupro rješavanje varaždinskih bala.