telefonska sjednica

Vlada kreće u pregovore o Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 04.05.2020 19:18
  • Objavljeno 04.05.2020 u 19:15
Josip Aladrović

Josip Aladrović

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici usvojila Odluku o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru (KU) za državne službenike i namještenike i imenovanju Vladina pregovaračkoga odbora

Banski dvori priopćili su da je donesena i Odluka o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Temeljnom KU za službenike i namještenike u javnim službama i imenovanju pregovaračkoga odbora Vlade.

Prihvaćena je i Odluka o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Sporazumu o dodatku na plaću zaposlenima u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama te ustanovama u znanosti i visokom obrazovanju i imenovanju pregovaračkoga odbora.

Vlada je donijela i Odluku o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Sporazumu o visini dodatka i dinamici isplate dodatka u osnovnoj plaći za policijske službenike i imenovanju pregovaračkoga odbora.

Inače, prije desetak Vlada sindikati zaposlenih u javnim i državnim službama održali su konzultativni sastanak s predstavnicima Vlade.

Zaključeno je da će uslijediti službeni pregovori o plaćama i temeljnim kolektivnim ugovorima zbog gospodarske krize nastale pandemijom koronavirusa.

"Razgovarali smo o ekonomskoj i zdravstveno sigurnosnoj situaciji u pogledu koronavirusa. Izmijenili smo mišljenja kako vidimo pojedine Vladine mjere i razvoj situacije, nakon toga slijedi otvaranje službenih pregovora rekao je novinarima ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Istaknuo je kako u Vladi očekuju da će kroz službene pregovore doći do određenog konsenzusa, odnosno rješenja za sve financijske izazove koji su pred Vladom, i kojim neće biti nezadovoljni djelatnici",

Aladrović je naglasio da se u ovom trenutku "ne bi usudio reći" da će smanjenja plaća biti nužno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!