KARAMARKO NA TUĐMANOVOM GROBU

'Vlada je zakoračila u 1945. i progoni crne košulje i fašiste'

25.03.2013 u 12:58

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko, u nazočnosti članova Predsjedništva HDZ-a i kandidata koalicijske liste HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a za izbor zastupnika u EU parlament, položili su vijence i zapalili svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoj

'Počinjemo kampanju za Europski parlament i na jedan simbolički način želimo afirmirati program HDZ-a koji je bio uvijek europejski, od samog počeka', izjavio je Karamarko novinarima.

Dr. Tuđman je od samog početka, od 1989. i 1990. godine govorio o euroatlantskim integracijama, dodao je. Nitko nije izmislio naše europejstvo i HDZ je prva stranka koja je u svom programu imala euroatlantske integracije, istaknuo je. Dok su još neke glave bile u Beogradu mi smo sanjali Europu, i evo došao je trenutak da će se to ostvariti 1. srpnja, istaknuo je.

Na upit novinara što mislio o najavama da se ipak neće uvoditi porez na nekretnine, Karamarko je rekao da je HDZ bio od prvog trenutka protiv tog poreza i on je definitivno u funkciji pljačke već siromašnih građana. Naglasio je kako je riječ o slaboj i nekonzistentnoj Vladi. Oni nešto kažu, i onda se povuku, ocijenio je.

Karamarko je komentirao i najave ministra prometa Siniše Hajdaš Dončića da je ipak najbolja opcija za prometnu povezanost Hrvatske gradnja Pelješkog mosta rekavši da su 'otkrili Ameriku i da su se nakon godinu i pol dana sjetili ono što mi cijelo vrijeme pričamo'. Treba prekinuti teritorijalni diskontinuitet Hrvatske na simboličnoj i prometnoj razini.

Poručio je Vladi da se 'napokon bavi svojim poslom i mi ćemo im u tome pomoći koliko možemo i mi smo konstruktivna opozicija'. Međutim, dodao je oni se ne bave svojim poslom već politikom i politikanstvom. Ocijenio je da su u hrvatskoj Vladi 'zakoračili u 1945., 1946. godinu, progone crne košulje, fašiste i ne znam koga, čiste televiziju i dijele prodike te politički kadroviraju i to nije dobro.