PROSVJEDNI PERFORMANS

'Vlada danas leti u zrak'

08.04.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Društvena mreža građana okupljenih preko Facebooka najavila je da će danas u 18 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića kod fontane Manduševac pustiti u zrak 170-ak balona s imenima Jadranke Kosor, ministara i saborskih zastupnika koji daju legitimitet Vladi koja ga, kako su istaknuli, nikada nije ni imala

Organizatori ovog prosvjednog performansa su istaknuli kako tim činom žele apelirati na moralnu i osobnu odgovornost spomenutih.

Iz Društvene mreže građana kazali su nam kako ne očekuju veliko okupljanje građana, jer je, kako su objasnili, 'policija je jučer u Cvjetnom tukla i kupce i novinare tako da ljudi nisu više sigurni što se dešava'.

Osim toga, smatraju da je oslabio interes građana za prosvjede prvenstveno zbog njihove rezignacije 'količinom kriminala, korupcije i bahatosti trenutačno vladajuće nomenklature'. 'S obzirom na to da i policija gubi živce, a da ne kažemo kriterije, građanima se uvukao strah od kaosa koji se počinje širiti', upozorili su.

Upravo su zbog novonastale situacije odlučili privremeno pauzirati od prosvjednih šetnji kako bi dali građanima priliku da se 'odmore, izjasne i reorganiziraju'.

'Dovoljan je, naime, jedan provokator koji se odluči, primjerice, policajce gađati jajima pa da krene policijska represija. Ne želimo im u ovom trenutku dati priliku za pokazivanje mišića', objasnili su iz Društvene mreže građana.

No, napominju, ako se danas ipak dogodi šetnja, bit će to spontani čin revoltiranih građana.

'Međutim prosvjedi se nastavljaju na drugi način, pripremamo zanimljiv doček vladajućima za 1. svibanj, a do tada ćemo se baviti malo drukčijim načinom tjeranja diskreditirane vlade na uzmak', najavili su.

Još jednom su ponovili kako će i dalje ustajati u svom zahtjevu vladajućima: 'Odlazite, prije nego li što naprasno odletite s vlasti!'