VIKEND PROGNOZA

Vjetar i obilna kiša upalili crveni meteoalarm, posebno opasno uz obalu: Doznajte kakvo će vrijeme biti u vašem kraju

11.12.2021 u 08:30

Bionic
Reading

Crveni meteoalarm upaljen je za sjeverni Jadran i otoke, dok je ostatak obale označen narančastim alarmom. Ipak, i u kopnenim područjima ponegdje se mogu očekivati obilne padaline

U subotu većem dijelu zemlje prevladavat će oblačno, na istoku ujutro i maglovito.

U Dalmaciji povremeno kiša, lokalno i obilna, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U gorju snijeg, osobito u Lici uz stvaranje novog snježnog pokrivača, a uz kišu, susnježica i snijeg mogući su i u nizinama, ponajprije u Slavoniji te u unutrašnjosti Dalmacije.

Sunčanih razdoblja bit će na sjevernom Jadranu, osobito u Istri, a u drugom dijelu dana smanjenje naoblake očekuje se i na sjeverozapadu.

Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak i sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, koja može snijeg donijeti i do obale. Na jugu će prijepodne još puhati umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 13 °C.

Vremenska prognoza 11.12. Izvor: Pixsell / Autor: DHMZ

U nedjelju u većini krajeva djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito. Još prijepodne na jugu i istoku zemlje oblačnije uz mogućnost kiše duž obale, a snijega u Podunavlju. Navečer sa sjeverozapada novo naoblačenje.

Na kopnu će puhati umjeren i na udare jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, navečer u slabljenju, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima koja će postupno slabjeti i okrenuti na tramontanu.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša dnevna od 2 do 6 na kopnu te od 7 do 12 °C duž obale. Navečer u većini krajeva osjetno zahladnjenje, osobito u unutrašnjosti.

Snijeg na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/ Pixsell