BAJS BODRI KOALICIJSKE PARTNERE

'Vjerujem da kolegama u HDZ-u nije lako'

15.09.2011 u 16:06

Bionic
Reading

Ako se pita ministre Darka Milinovića i Petra Čobankovića u stranci crnih fondova nije bilo, zbog čega su danas HDZ-ovci i odbacili svaku mogućnost podizanja optužnice. Potporu im je pritom davao i HSS-ov ministar turizma Damir Bajs

Ministar Darko Milinović definitivno se ne boji mogućnosti podizanja optužnice protiv HDZ-a. Naime, na pitanje novinara kazao je da je 'apsolutno spokojan' te da nema se čega bojati.

Donaciju za crkvu u Bilaju primio sam u legalnoj stranačkoj blagajni. Dakle nisam u kući, nisam u restoranu', rekao je dodavši kako ima uplatnicu i zahvalnicu, o čemu je u USKOK-u posvjedočio i svećenik iz Bilaja.

Na pitanje misli li da tajnih računa nije ni bilo, Milinović je nakon sjednice Vlade rekao da, što se njega tiče – ne, dodavši također kako ne zna ni za kakve crne fondove.

Sličnog je mišljenja i ministar Petar Čobanković koji je kazao kako 'crnih fondova u stranci nije bilo'.

Ministar mora i prometa Božidar Kalmeta na pitanje o navodnom podizanju optužnice protiv HDZ-a, rekao je kako se ne boji optužnice protiv HDZ-a.

'Mislim da ne može doći do toga, nema razloga', rekao je Kalmeta.

U pomoć kolegama iz Vlade pritrčao je i HSS-ov ministar Damir Bajs koji 'vjeruje da kolegama u HDZ-u nije lako',

'Uoči izbora takve naslovnice sigurno ne pomažu. Pred nama su tek vremena kada pravosudni organi moraju potvrditi što je istina i ne treba ulaziti u presumpcije o tome tko je za što kriv', rekao je Bajs.

Upitan štete li posljednji događaji vladajućoj koaliciji, Bajs je rekao kako su pred kraj mandata.

'Mi smo završili mandat koji su nam prije četiri godine ljudi dali. Mi, govorim u ime HSS-a, moramo dati ono što smo radili u te četiri godine, neke dobre stvari kao što je ulazak u NATO ili što je ulazak u EU, ali naravno i podnijeti račune za ono što eventualno i nije bilo tako dobro', zaključio je Bajs.