OREŠKOVIĆ NAKON SASTANKA

'Vjerujem da ću imati Lorencinovu potporu u sastavljanju Vlade'

08.01.2016 u 14:03

Bionic
Reading

Darko Lorencin (IDS), ministar turizma, susreo se s mandatarom Tihomirom Oreškovićem u hotelu Sheraton te ga upoznao sa stanjem u turističkom sektoru

Nakon sastanka pred novinare je izašao Orešković dok je iz Lorencinova ureda medijima poslano priopćenje.

'Super je prošlo, a ministar Lorencin i ja se znamo od prije. Turizam je super za Hrvatsku i kad bi drugi sektori bili takvi, onda bi bilo dobro. Bilo bi još bolje kada bismo mogli produljiti sezonu', kazao je Orešković, izrazivši uvjerenje da će imati njegovu potporu u stvaranju Vlade.

Na pitanje ima li mogućnosti da Lorencin postane ministar rekao je da će sjesti s Mostom i Domoljubnom koalicijom i izabrati najkvalitetnije ljude te da će se o tome čuti.

'Na kraju tražimo najkvalitetnije ljude i točka', kazao je Orešković.

Iz Lorencinova ureda su pak naveli da su razgovarali o postignutim turističkim rezultatima prometa i prihoda, realiziranim investicijama u ove četiri godine te planiranim za naredno razdoblje, Strategiji razvoja turizma i Strateškom marketinškom planu te zakonskim prijedlozima koji su u izradi.

Također, Lorencin je informirao mandatara o aktivnostima koje je Ministarstvo turizma poduzimalo u posljednje četiri godine te o stanju na našim najvažnijim tržištima, kao i mjerama poticanja turističkog sektora u Hrvatskoj i suradnji s inozemnim poslovnim partnerima koji dovode turiste u našu zemlju.