PAUL VANDOREN:

'Vjerujem da će vlast i HDZ surađivati'

12.12.2011 u 12:54

Bionic
Reading

Veleposlanik Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vanderen na konferenciji za novinare osvrnuo se na potpisivanje pristupnog ugovora Hrvatske s Europskom unijom u prošli petak rekavši da se doista radilo o velikom danu

'Sljedeći korak je referendum. Nadam se da će nova vlada s predstavnicima svih političkim stranaka doseći do hrvatskih građana i ponuditi im objektivne i cjelokupne informacije o EU-u koje će moći iskoristiti prilikom odlučivanja na referendumu', rekao je veleposlanik Delegacije EU-a u Hrvatskoj. On vjeruje da se, nakon što se promijenio odnos pozicije i opozicije u Hrvatskoj, ništa neće promijeniti u odnosu prema EU-u i da će blisko surađivati i doprijeti do građana prenijevši im cjelokupnu sliku o EU-u.

Vandoren smatra da je važno da građani iziđu u velikom broju i izrazio nadu da će velika većina njih reći 'da' na referendumu.

Delegacija Europske unije u Hrvatskoj će u ponedjeljak na nacionalnim i lokalnim televizijskim kućama emitirati prvi iz serije od pet televizijskih spotova u kojima žele navesti hrvatske građane da promisle o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Kampanja ide po geslom 'Vrijedi razmisliti, zar ne?'. Spotovi će se prikazivati do Božića, kada će privremeno biti skinuti iz etera, kamo bi se trebali vratiti sredinom siječnja i ponovno se emitirati do referenduma koji bi se trebao održati, kako sada stvari stoje, sredinom veljače. Vandoren je pojasnio da oni ne žele agitirati za Europsku uniju, već ljudima ponuditi informacije i mogućnost da razmisle.