vukovar

Više od milijun kuna mladima za sufinanciranje kupnje kuće ili stana

04.12.2019 u 11:56

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u srijedu je s 40 korisnika potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava iz Javnog poziva za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade ili mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za ovu. godinu

Županija je 31.srpnja raspisala javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće li stana za mlade, kojim se namjerava pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike, a s ciljem naseljavanja mladih obitelji te sprječavanja njihova iseljavanja iz županije.

'Ukupna vrijednost javnog poziva prvotno je iznosila 800.000 kuna, no zbog velikog interesa podignuta je za daljnjih 350.000 kuna, a ukupno osiguranih 1.150.000 kuna bespovratnog novca raspoređeno je na 40 korisnika sukladno raspisanim kriterijima i bodovnoj listi', izjavio je župan Galić.

Ustvrdio je kako je mladom čovjeku najvažnije imati radno mjesto i mogućnost da smjesti svoju obitelj.

Pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić je vezano za raspodjelu novca kazao kako je ocijenjeno da je stanje na selu teže nego u gradu, pa je mladima koji kupuju kuću na selu osigurana subvencija od 35.000 bespovratnih kuna, a onima koji žele kuću ili stan u gradu 25.000 kuna.

Najavio je da će ova mjera u proračunu za iduću godinu biti povećana za dodatnih 500.000 kuna, a njome će se mladima omogućiti sufinanciranje kupnje građevinskog materijala pri gradnji kuće ili adaptacija stambenog prostora.