NIJE 'VLADIN ČOVJEK'

Vilim Ribić dobio na sudu pa uplatio za izradu respiratora, ima poruku za one koji misle da se samopromovira

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 26.04.2020 15:46
  • Objavljeno 26.04.2020 u 15:43
Vilim Ribić

Vilim Ribić

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić izvijestio je u nedjelju da je 8857 kuna koje dobio sudskim sporom osobno uplatio u fond Croresp za izradu respiratora za zdravstvene radnike.

'Taj iznosa novca odgovora točno iznosu koji sam dobio temeljem sudske presude za uvredu i klevetu protiv Vinka Filipovića, bivšeg predsjednika sindikata Preporod, a koji je na moj račun uplatio Sindikat Preporod. Kako moj cilj u sporu nije bio materijalna korist već zadovoljština za izrečene neistine na moj račun, tražio sam način na koji bih taj novac transferirao za humanitarne potrebe. Epidemija korona virusa uputila me na svrhu', priopćio je Ribić.

Kaže da poziva sve ljude da pomognu na isti način, a one koji će reći da to koristi za osobnu promociju, pozvao je da se i oni tako promoviraju i uplate odgovarajući iznos u korist sigurnosti i zaštite na radu zdravstvenih radnika, koji ovih dana spašavaju cijelo društvo.

Ovom prigodom, dodao je u priopćenju, 'osuđujem Vladu RH koja istima namjerava smanjiti plaće, u vrijeme kada to nitko u svijetu ne radi, kada se tome protive svi ozbiljni ekonomisti u zemlji a sve zbog kampanje nekoliko galamdžija iz redova poduzetničkog sloja pod geslom: neka i mom susjedu crkne krava'. 

'Mogu dobiti presudu samo protiv sindikalista'

Ribić je istaknuo da osuđuje i hrvatsko pravosuđe kojemu je trebalo 22 godine da donese pravomoćnu sudsku presudu u ovom sporu.

'Upozoravam da sam u istom razdoblju vodio više sudskih sporova protiv osoba i medija zbog kleveta i uvreda puno težih od onih što je izrekao Vinko Filipović (taj je tek rekao da je 'Ribić Vladin čovjek'). Niti jedan nisam dobio, iako su izrečene riječi bile puno teže (Kastrov agent, rušitelj RH, izdao članstvo, treba ga iznijeti u limenom lijesu iz Sindikata, prijetnje i uvrede u komentarima na portalima, itd). Vinko Filipović je bio sindikalist pa proizlazi da kao sindikalist mogu u RH dobiti presudu samo protiv sindikalista, ali ne i protiv moćnih pojedinaca, medija, političara, itd. Toliko o Hrvatskoj kao pravnoj i demokratskoj državi', naveo je Ribić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!