dramatičan rast cijena

Vidović Krišto ishvalila Austriju zbog pomoći građanima, dok hrvatska vlada 'spava i sanja svoj korupcionaški san'

02.02.2022 u 11:46

Bionic
Reading

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto zatražila je u srijedu od Vlade RH da, "zbog dramatičnog rasta cijena energenata odmah donese paket mjera i pomogne gospodarstvu, socijalnim i drugim ustanovama i svim hrvatskim građanima"

"Naglašavam da je Vlada po Ustavu dužna donositi odluke i reagirati na akutne probleme. Ukoliko to Vlada ne želi ili ne zna, onda treba podnijeti ostavku", poručila je Vidović Krišto u priopćenju.

Navela je primjer hitnih mjera u Austriji koje je tamošnja vlada donijela prije nekoliko dana, od zaštite socijalno ugroženih građana do paušalnog dara svakom kućanstvu od 150 eura, a dodala je i kako je ondje dizel jeftiniji za jednu kunu od Hrvatske – i to u državi koja ima tri puta viši prosječni dohodak od Hrvatske.

Također, upozorila je i kako - za razliku od austrijske vlade koja traži rješenja te donosi mjere kako bi pomogla svojemu gospodarstvu i građanima - hrvatska vlada "spava i sanja svoj korupcionaški san".

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić prijeti hrvatskim građanima da vlada neće učiniti ništa da pomogne gospodarstvu, zdravstvu te socijalnim i svim drugim institucijama pozivajući se na tržišna načela, napomenula je Vidović-Krišto.

Smatra i da hrvatska Vlada "pasivno promatra patnje hrvatskih građana te osjeća odgovornost isključivo prema moćnicima s kojima se zajednički protupravno bogate i osiromašuju hrvatske građane".