ZABAVNA JABUKA

Videoigre za Macove na Steamu

25.05.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Najpopularniji internetski dućan za prodaju videoigara u digitalnom obliku Steam svakim danom u svojoj ponudi ima sve više naslova za Macove

Uvriježeno pravilo da su Macovi računala za profesionalnu uporabu, a konzole i PC namijenjeni igranju, odavno ne vrijedi, a svoj doprinos toj tvrdnji odnedavno daje i Steam. Steam je, ukratko rečeno, internetski dućan u kojem igrači kupuju videoigre za PC u digitalnom obliku.

To konkretno znači to da jednom kupljenu igru kupac downloada na računalo i automatski instalira koliko god želi puta, no nedostatak je izostanak šarene kutije i tiskanog priručnika. Velika je prednost to što Steam nerijetko daje velike popuste, čak do 75 posto, pa je za par eura moguće ugrabiti još uvijek atraktivne naslove. Donedavno su se na Steamu mogli kupiti isključivo naslovi za PC, no prije par tjedana klijent ovog servisa nudi i videoigre za Macove.

Ponuda za potonje svakim je danom sve bogatija i trenutačno broji stotinjak igara, a da bi privukli kupce, vlasnici Steama daju izdašne popuste. Ne sumnjamo u to da će upravo Steam pomoći popularizaciji Macova među igračima koji se, osim igranja, spomenutim računalima služe i u profesionalne svrhe.