predsjednička limuzina

[VIDEO] Trump pokazao novu 'Zvijer', tajne službe kriju detalje, ali nešto smo iskopali

26.09.2018 u 13:40

Bionic
Reading

Nakon deset godina vjerne službe limuzina američkih predsjednika nazvana 'Zvijer' odlazi u zasluženu mirovinu, a najnoviji predsjednički automobil, također iz Cadillacove ergele, u ponedjeljak je inaugurirao Donald Trump stigavši njime u sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku

Američki predsjednik Donald Trump upriličio je u ponedjeljak premijeru svojeg novog predsjedničkog automobila marke Cadillac koji se bazira na modelu CT6.

Pojedinosti o novoj predsjedničkoj limuzini su vrlo šture, budući da tajne službe kriju detalje o samom vozilu. Zasad se tek zna kako je teška između 7 i 9 tona, dok su ostale karakteristike zbog same sigurnosti predsjednika obavijene velom tajni.

Stručnjaci za sigurnost štićenih osoba navode kako se automobil može podičiti sustavom protiv požara, noćnim kamerama, lanserom za suzavac, zapčaćenom ventilacijom te posebnim sustavom za obranu od raketnog napada.

  • +5
Trumpov predsjednički Cadillac Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dizajn najnovije 'Zvijeri' podsjeća na prethodnika, ali je sama sigurnost vozila podignuta na još višu razinu, pa se tako predsjednička limuzina može pohvaliti i naprednijim neprobojnim staklima te nekim dodacima u interijeru koje je zahtijevao predsjednik.

U slučaju najgoreg, limuzina je opremljena zalihama krvi koje odgovaraju Trumpovoj krvnoj grupi, dok je raspored sjedišta 2+3+2 identičan kao i na prošlom modelu.

Trumpov dolazak u sjedište UN-a Izvor: Društvene mreže / Autor: THEMAJESTIRIUM1

Rad na testnom modelu nove predsjedničke limuzine započeo je još 2013. godine, a prve snimke oklopljenog vozila pojavile su se u javnosti tri godine kasnije.