nebeske vratolomije

[VIDEO] Pogledajte vježbu presretanja naših MiG-ova i britanskih Eurofightera

19.07.2018 u 15:07

Bionic
Reading

Tijekom četvrtka u vojarni 'Pukovnik Marko Živković' na Plesu održat će se Dan uvaženih gostiju vježbe FLYING SABRE 18, u kojoj sudjeluju pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te pripadnici britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (RAF)

Vježba FLYING SABRE 18 provodi se od 16. do 20. srpnja na Plesu, a radi se o prvom zajedničkom uvježbavanju hrvatske i britanske eskadrile borbenih aviona.

U zajedničkoj vježbi sudjelovat će naši borbeni lovci tipa MiG-21 te dva britanska višenamjenska borbena zrakoplova tipa Eurofighter Typhoon.

Zanimljivo, dva britanska borbena zrakoplova sletjela su na Pleso u ponedjeljak samo nekoliko minuta nakon slijetanja naših nogometnih reprezentativaca iz Moskve, što je posebno razveselilo zapovjednika britanske eskadrile Ellisa Williamsa.

'Veliko je zadovoljstvo biti u Hrvatskoj i raditi s našim hrvatskim kolegama. Dodatni bonus je biti s njima na dan dočeka hrvatskih nogometnih reprezentativaca i uhvatiti djelić te atmosfere', izjavio je poslije slijetanja Williams.

Inače, cilj vježbe je doprinos savezništvu i podizanju sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za djelovanje u međunarodnom okruženju i podizanju standarda za prihvat savezničkih aviona.

  • +27
Održano prvo zajedničko uvježbavanje hrvatske i britanske eskadrile borbenih aviona Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL