izNENADNO PRIZNANJE

[VIDEO] Pogledajte Trumpovu reakciju nakon što mu je suradnica priznala da je imala povišenu temperaturu

26.03.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Američki predsjednik udaljio se od dužnosnice s kojom je u utorak održao konferenciju za novinare nakon što je ona priznala da je tijekom vikenda imala povišenu tjelesnu temperaturu

Koordinatorica Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa Deborah Birx govorila je o važnosti pojedinačne odgovornosti tijekom pandemije te je u jednom trenutku priznala da je tijekom vikenda imala povišenu tjelesnu temperaturu.

Priznanje ove liječnice iznenadilo je sve nazočne na konferenciji, a osobito američkog predsjednika, koji ju je postavio na čelo radne skupine za borbu protiv zaraze. Trump se, naime, odmah odmaknuo nekoliko koraka od koordinatorice, što je u prvi mah izgledalo kao šaljiva reakcija. Kasnije se vratio, ali na korak dalje od svoje suradnice.

'Testirala sam se i rezultat je bio negativan', kazala je Birx, na što je Trumpu laknulo. 'Uh, dobro je. Drago mi je da si to rekla', poručio je Trump svojoj suradnici.

Američki mediji ističu da je Trump poznat po tome da se vrlo rijetko rukuje jer se boji zaraza, a što je i priznao na novinskoj konferenciji tijekom koje se udaljio od Birx. Pritom je dodao da je nakon stupanja na dužnost predsjednika morao promijeniti ponašanje jer je rukovanje s visokim dužnosnicima jedna od obaveza čelnika Sjedinjenih Država.

Trump je u ponedjeljak pozvao sunarodnjake, osobito republikance i demokrate, na zajedništvo tijekom borbe protiv virusa. Pritom je naglasio da američko gospodarstvo ne smije stati te da mjere izolacije neće trajati dugo.

Brojke na terenu govore da broj zaraženih drastično raste. Najkritičnija situacija je u američkim saveznim državama New York, Washington i Kalifornija. Trump je naredio slanje osam milijuna zaštitnih maski i ogromne količine dezinfekcijskih sredstava te maski i zaštitnih odijela za zdravstvene radnike.