JEDNODNEVNA akcija

[VIDEO] Pogledajte kako su ruski građevinari bacili Bandiću rukavicu u lice

08.09.2017 u 07:13

Bionic
Reading

Jedna od najprometnijih ulica u Moskvi asfaltirana je za samo jedan dan, a u rekonstrukciji je sudjelovalo više od 300 različitih vozila, uključujući kamione, strojeve za polaganje asfalta i valjke

Kako javljaju ruski mediji, Tverska ulica rekonstruirana je u samo jedan dan, a na površinu od 32.000 četvornih metara položeno je 8.000 tona asfaltne mješavine.

Tverska ulica jedna je od najstarijih moskovskih ulica, a ime je dobila po cesti za grad Tver što se nalazi 200 kilometara sjeverozapadno od Moskve, koja je sagrađena još u 12. stoljeću.

Tverska je postala glavna moskovska ulica u 18. stoljeću, a kako se u njoj nalaze najpoznatiji hoteli, institucije i trgovine u ruskoj prijestolnici, još ima taj status.

Obnova moskovske ulice Izvor: Društvene mreže / Autor: Dmitry Chistoprudov

Prvobitno ime ulice vraćeno je nakon pada komunizma, a u razdoblju od 1935. do 1990. godine bila je posvećena Maksimu Gorkom, koji je bio glavni književni autoritet u bivšem Sovjetskom Savezu.

Prisjetimo li se radova na zagrebačkim cestama ovog ljeta, kada je tjednima bio blokiran promet, primjerice Savskom ulicom ili područjem oko Jurišićeve u samom centru grada, ovaj ruski primjer brzine još je impresivniji.

  • +8
Radovi u zagrebačkoj Savskoj ulici trajali su gotovo cijelo ljeto Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL