UDAR OD 5,9 PO RIHTERu

[VIDEO] Pogledajte kako je premijerka Novog Zelanda reagirala na potres koji ju je zatekao u programu uživo

25.05.2020 u 08:49

Bionic
Reading

Potres magnitude 5,9 koji je pogodio u nedjelju područje kod Wellingtona, glavnog grada Novog Zelanda, zatekao je premijerku te zemlje, Jacindu Ardern, u izravnom uključenju u televizijski program

Kada je shvatila što se događa, Ardern je prekinula razgovor s Ryanom Bridgeom, voditeljem Newshubove emisije 'AM Show', smireno kazavši da se čini da je u tijeku potres.

'Čini se da imamo potres ovdje, Ryane. Prilično dobro trese, vidite stvari koje se tresu iza mene', rekla je staložena Ardern.

Potres je potrajao oko 15 sekundi, a nakon što je stao Ardern je kazala da je sad u redu i da mogu nastaviti s razgovorom.

Na pitanje voditelja osjeća li se sigurno, Ardern je odgovorila potvrdno. Stanovnici Novog Zelanda naviknuti su na česte potrese.

Reakcija novozelandske premijerke potpuno je drugačija od načina na koji je nedavno na potres reagirao šef Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Epicentar nedjeljnog potresa na Novom Zelandu bio je na dubini od 46 kilometara, 25 kilometara sjeverozapadno od Levina, navodi Geonet.

Svjedok je za Reuters rekao da je osjetio snažno podrhtavanje u Wellingtonu. Hitne službe kažu da zasad nema izvještaja o mogućoj materijalnoj šteti i stradalima.

Novi Zeland leži na seizmički aktivnom Vatrenom prstenu, pojasu vulkana koji se proteže na više od 40.000 kilometara i okružuje Tihi ocean.