OKRETANJE SVIJETU

[VIDEO] Pogledajte dosad neviđene snimke Pjongjanga iz zraka

08.09.2017 u 18:29

Bionic
Reading

Unatoč rastu globalnih tenzija zbog učestalog ispitivanja nuklearnog oružja u Sjevernoj Koreji, prijestolnica najizoliranije zemlje na svijetu okreće se svijetu kroz niz turističkih projekata

Kako bi ostatku svijeta dočarao sasvim uobičajenu svakodnevnicu i ponudio potencijalnim gostima 'pravi' uvid u stanje u Sjevernoj Koreji, režim iz Pjongjanga angažirao je singapursku tvrtku Aram Pan, koju je osnovao istoimeni fotograf.

Tvrtka je, naime, dobila dozvolu sjevernokorejskih vlasti da iz zraka snimi glavni grad najizoliranije države.

Rezultat je zanimljiva snimka na kojoj se mogu vidjeti u najmanju ruku živopisne zgrade sjevernokorejske prijestolnice.  

'Ipak, ono što je vrlo čudno jest to što na ulicama nema ni ljudi ni automobila. Za grad od 2,6 milijuna stanovnika Pjongjang je prilično pust', rekao je predstavnik singapurske tvrtke.

Pjongjang iz zraka Izvor: Društvene mreže / Autor: Aram Pan

Snimka je, inače, samo dio opsežnog projekta nazvanog DPRK360, čiji je cilj predstavljanje Sjeverne Koreje svijetu putem različitog vizualnog materijala koji dočarava tamošnju svakodnevicu.

  • +7
Pjongjang Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Projekt nudi niz panoramskih fotografija i videosnimaka, ali i turističkih oglasa za različite manifestacije koje se održavaju u toj zemlji, poput aeromitinga ili organiziranih obilazaka tamošnjih znamenitosti.