DRAMATIČNA SITUACIJA

[VIDEO/FOTO] Voda oko Vrgorca noćas značajno narasla i dalje nadire, brani se škola

11.12.2020 u 09:08

Bionic
Reading

Na području Vrgorca pod vodom su ceste, ugrožene su i kuće u selima uz rubne dijelove polja Bunine i Jezera, u koja se zbog velikih količina kiše slijeva i voda iz izvora Žiljina, a iz najugroženijeg sela Kokorića može se izići samo čamcima, bagerima Vodoprivrede i terenskim vozilima HGSS-a

U mjestu Kokorići voda i dalje nadire, javlja televizija N1, ali ipak nešto slabijim intenzitetom kao zadnja dva dana. I noćas je padala kiša.

Video: Miroslav Lelas/PIXSELL

Od sinoć do jutros se razina vode podigla za oko 30 centimetara, prometnice su pod vodom, kao i nekoliko dodatnih objekata. Prometno je odsječeno oko 100 ljudi, javlja N1, a voda se nalazi na pragu ulaza u mjesnu školu, pa su i ondje postavljeni zečji nasipi.

  • +48
Evakuacija mještana i gradnja zečjih nasipa u poplavljenom selu Kokorići Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Toni Poljak iz splitskog HGSS-a kaže kako je situacija danas ista kao proteklih nekoliko dana.

  • +11
Poplava kod Vrgorca Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic

'Nema promjene, danas radimo iste stvari. Danas je posla nešto više jer je komunikacija kroz selo poplavljena, za razliku od jučer', kazao je Poljak koji ne očekuje velike promjene u današnjem ritmu rada.

Dragi moji stanovnici Kokorića, kao što ulažemo napore sada prilikom porasta vodostaja, još veći napori nas čekaju kada...

Objavljuje Ante PranićČetvrtak, 10. prosinca 2020.

Danas će Kokoriće i vrgorački kraj posjetiti i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

N1 je razgovarao i s Predragom Pervanom iz mjesta Kokorići. Šteta je milijunska, kaže Pervan, iako još uvijek ne može procijeniti točno kolika.

"Cijela tri vrgoračka su zahvaćena zahvaćeno visokim vodostajem, oko milijun ili milijun i 200 tisuća sadnica je zahvaćeno", kazao je Pervan te dodao da poljoprivredva većini mejštana Kokorića puno znači kao izvor dodatnih prihoda. Da nemaju toga, mnogi bi već otišli u druge zemlje, kaže Pervan. Zbog smanjenih prinosa cijena jagoda iduće godine mogla biti biti veća od dosadašnjih.