na sjednici glavnog odbora

[VIDEO/FOTO] SDP zadužio Grbina da počne razgovore sa strankama ljevice i centra o izbornoj suradnji

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 24.09.2022 16:18
  • Objavljeno 24.09.2022 u 16:18
Peđa Grbin na sjednici Glavnog odbora SDP-a

Peđa Grbin na sjednici Glavnog odbora SDP-a

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Glavni odbor SDP-a jednoglasno je u subotu zadužio predsjednika stranke Peđu Grbina da započne razgovore sa srodnim političkim strankama ljevice i centra o suradnji na parlamentarnim izborima, dok je Predsjedništvo SDP-a dobilo zadatak formirati tim za pripremu stranke za izbore

Nećemo slati poruku preko medija kada i s kim ćemo početi razgovore o suradnji za parlamentarne izbore, no, potpuno je jasno da možemo pregovarati sa strankama centra i ljevice, odgovorio je Grbin novinarima, upitan s kime namjerava pregovarati. No, upitan jesu li među njima i Socijaldemokrati, njihove dojučerašnje stranačke kolege, kazao je da su mu pregovori s 'onom strankom koja za SDP govori da provodi holokaust teško zamislivi.

"Ipak, dopustimo da vidimo kuda će i kako će oni sa svojom retorikom", rekao je. Za novog, v.d. čelnika zagrebačkog SDP-a Branka Kolarića, Grbin kaže da je pred njim veliki posao kojeg će morati raditi u suradnji sa zagrebačkom organizacijom, a prvo je ne redu razgovor s partnerom u Gradskoj skupštini. Napomenuo je da ih u Zagrebu čekaju proračun za 2023. i prije toga rebalans proračuna za 2022. a tema o kojoj moraju razgovarati s partnerom je i provođenje odluke o gospodarenju otpadom na području Grada. Smatra, međutim da će ipak morati uzeti malo više vremena za uređenje odnosa s partnerom kako bi ubuduće suradnja bolje funkcionirala.

  • +13
  • +10

Glavni odbor SDP-a

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Čelnik SDP-a poručio je da svi ljudi u gradskoj organizaciji smatraju da se suradnja u nekom obliku mora nastaviti, ali oblik nastavka suradnje ne ovisi samo o SDP-a nego i o partneru i razgovoru s njima. Grbin je uvjeren da će na kraju doći do odgovarajuće odluke koja će biti na korist građanki i građana Zagreba za koji je rekao da treba napokon dobiti odgovornu, stabilnu vlast koja će biti u stanju donositi i provoditi odluke.

Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

Gradski odbor je potvrdio i stegovne mjere kojima je isključen donedavni predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac te dvogodišnju suspenziju za njegova izvršnog tajnika Davora Terzića umjesto kojega je za izvršnog tajnika SDP-a za središnju Hrvatsku imenovan Marko Kričko. Na Glavnom odboru u Predsjedništvo SDP-a kooptiran je bivši ministar i aktualni saborski zastupnik Branko Grčić, koji dolazi na mjesto upražnjeno odlaskom Domagoja Hajdukovića u Socijaldemokrate.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!