most slobode

[VIDEO/FOTO] Počela obnova zagrebačke 'žile kucavice' koja će trajati do 31. kolovoza, evo kako će se sljedeća tri mjeseca odvijati promet

31.05.2022 u 10:37

Bionic
Reading

Počinje druga faza radova na zagrebačkom Mostu slobode, koja će trajati do 31. kolovoza. U ovoj fazi obnove zamijenit će se prijelazne naprave na mostu, izvijestili su iz Grada Zagreba. Ukupna vrijednost radova je oko tri milijuna kuna

Tijekom izvođenja radova prometovat će se na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi. Isprva će radovi biti na zapadnom dijelu mosta, pa će taj dio u smjeru Velike Gorice biti zatvoren, a promet će se odvijati na istočnoj strani, po preostalom slobodnom kolničkom dijelu prometnim trakom za svaki smjer. Pješaci i biciklisti kretat će se po slobodnoj strani nogostupa u oba smjera, ovisno o trenutačnoj prometnoj regulaciji.

Predviđeno je da će na zapadnoj strani radovi trajati mjesec i pol, nakon čega bi se promet trebao preusmjeriti na zapadnu, a radovi na istočnu stranu. Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode je zbog dotrajalosti potrebno zamijeniti. Naime, početkom godine je jedna od njih pod teretom svakodnevnog opterećenja pukla te je do početka radova izvedena privremena sanacija. Potrebno je, ističe se u priopćenju, izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.

  • +6
Počeli radovi na Mostu slobode Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban

Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će četiri noći biti zatvoren za promet kako bi se obje polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije izvedivo pod prometnim opterećenjem, a o čemu će, najavljeno je, građani biti pravodobno obaviješteni.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban

Zbog privremene prometne regulacije od 31. svibnja od 10 sati do 31. kolovoza do 20 sati, sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometovanju te ih molimo za strpljenje i razumijevanje, navodi se, uz ostalo u priopćenju iz Ureda gradonačelnika i ističe da Gradska uprava do kraja mandata planira uložiti više od 400 milijuna kuna u obnovu mostova, vijadukata i nadvožnjaka.