nesvakidašnje

[VIDEO] Došao glasati o referendumu u pratnji - medvjeda

03.07.2020 u 18:16

Bionic
Reading

U srijedu je u Rusiji bio zadnji dan tijekom kojeg su se građani mogli izjasniti na referendumu o predloženim ustavnim reformama, a glasačko mjesto u Barnaulu u ruskoj republici Altaj zabilježilo je nesvakidašnjeg birača

Na biračkom mjestu ispred gimnazije u Barnaulu u srijedu je naime glasala petomjesečna medvjedica Glaša. Mlada medvjedica je na referendum stigla u pratnji Sergeja Pisareva, direktora obližnjeg zoološkog vrta u kojem je smještena nakon što su joj majku ubile lovokradice.

Na snimkama koje ovih dana kruže društvenim mrežama vidi se kako se Glaša popela na stolicu da bi zagrizla bocu s antiseptikom, nakon čega je povukla kutiju za papire sa stola i zatim gricnula ruku članice referendumske komisije. Pisarev je za ruske medije kazao da je Glaša na biračkom mjestu izazvala oduševljenje među djecom i članovima izborne komisije koji nisu očekivali takvog posjetitelja. Pritom je podsjetio da su zaposlenici zoološkog vrta i ranije dolazili na birališta u pratnji životinja.

'To nije maltretiranje životinja, jer mi zaista volimo životinje i pazimo na njih. Bila je to sasvim obična šetnja', poručio je Pisarev. Glaša, inače, potječe iz šuma Altajskog gorja, gdje su je prije dva mjeseca kao siroče pronašli lovci te su je dali na skrb zoološkom vrtu u Barnaulu na rusko-kazahstanskoj granici.