AKTIVNA U KAMPANJI

[VIDEO] Bivša pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovska snimila spot za zeleno-lijevu koaliciju: Pratite novac i vidjet ćete tko koga financira

  • I. I.
  • Zadnja izmjena 01.07.2020 11:44
  • Objavljeno 01.07.2020 u 11:44
Bionic
Reading

Bivša pjevačica Magazina i kandidatkinja Radničke fronte i zeleno-lijeve koalicije za Rijeku, Kvarner i Istru na listi broj tri Ljiljana Nikolovska je u najnovijem videu zamolila birače da pogledaju programe i zaključe tko profitira od programa koje stranke nude, pritom aludirajući na slogan Radničke fronte 'Za radnu većinu, a ne bogatu manjinu!'

Poručila je da se ne nasjeda na buku, obećanja i popratno šarenilo nego da se pogleda tko financira kampanju i kome politike idu u korist. 'Najvažnije bi bilo pogledati tko profitira od tih programa. U SAD-u to zovu follow the money i uvijek se iskristalizira o kome je riječ', istaknula je Nikolovska.

U nedavnom intervjuu za Glas Istre je napomenula da, ukoliko bude izabrana, namjerava odbiti sve prihode koje bi za to dobila jer, kako navodi, bilo bi je sram primati plaću za zastupanje onih od kojih mnogi nemaju ni za osnovne potrebe. Zeleno-lijeva koalicija je za nju vrijedna podrške zbog toga što u njoj vidi skupinu progresivaca koja se već dokazala u borbi za ljude i keriranju konkretnih programa.

Tom prilikom je rekla da je najbitnije da na izborima budu izabrani ljudi koji će stvarno predstavljati narod i i koji će imati iskrenu namjeru 'čuvanja leđa' biračima i nakon izbora. Tu, uz zastupanje politika u interesu radne većine, ubraja i istinsku namjeru komuniciranja s narodom, kao i transparentnost. Upravo zbog takve energije se aktivirala u kampanji Bernieja Sandersa, a nju je prepoznala i u koaliciji Možema, Radničke fronte i drugih iz zeleno-lijeve koalicije.

Na prethodnim predsjedničkim izborima poručila je biračima da podržava Katarinu Peović jer se radi o nepotkupljivoj kandidatkinji koja ima ozbiljnu namjeru mijenjati postojeću situaciju. Prepoznala je političku situaciju u Hrvatskoj kao igru dva ogranka jedne te iste kapitalističke stranke koja se igra dobrog i lošeg pandura.

'Jesu li ikog od vas pitali smiju li strancima prodati vodu, obalu, patente, postrojenja, tvornice, radnička i humana prava, a kamoli da su vas isplatili za ulog?', pitala se tada Nikolovska.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal