izborni neuspjeh

Vice Mihanović podnio ostavku na mjesto čelnika splitskog HDZ-a

11.07.2022 u 15:19

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović u ponedjeljak prijepodne podnio je ostavku na ovu funkciju, nakon nedjeljnog debakla kandidata ove stranke za gradonačelnika Splita Zorana Đogaša

'Uzimajući u obzir rezultate izvanrednih izbora u Splitu, odlučio sam podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Split. O tome sam danas razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem', kazao je Mihanović za tportal.

'Zahvalan sam stranačkim kolegama na povjerenju koje su mi ukazali i suradnji koju smo ostvarili. Moj stranački angažman i preuzimanje vodstva splitskog HDZ-a bilo je motivirano isključivo namjerom da pridonesem boljitku Splita na dobrobit Splićanki i Splićana, kao i unaprjeđenju rada stranke kojoj oduvijek pripadam. Budućem vodstvu splitskog HDZ-a želim puno uspjeha', dodao je u izjavi, ne želeći odgovarati na dodatna pitanja.

'Zahvaljujem na angažmanu Zoranu Đogašu koji se odvažio kandidirati na izvanrednim izborima u Splitu kao nestranački kandidat HDZ-a. Napominjem da je riječ o izborima za gradonačelnika i vijeće koji su organizirani na inicijativu vladajućih u Splitu, a izrazito slab odaziv naših sugrađana na izbore je u cijelosti potvrdio političku ocjenu HDZ-a da je riječ o nepotrebnim izborima. Čestitam svima koji su izabrani u Gradsko vijeće, a čestitam i izabranom gradonačelniku Ivici Puljku', zaključio je Mihanović.

  • +2
Vice Mihanović Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

U nedjelju navečer, podsjetimo, odbio je spekulirati o ostavci jer se, kaže, 'tek trebaju obaviti analize rezultata izbora'. Nakon razgovora s Plenkovićem stav je očito promijenio.

Zoran Đogaš u nedjelju je dobio tek 13 tisuća glasova, tridesetak posto, što je najlošiji izborni rezultat ove stranke u desetljećima.