NESREĆA NA ISTARSKOM IPSILONU

Vrhovni sud povisio kaznu bivšoj riječkoj pročelnici koja je pijana autom usmrtila čovjeka

25.02.2020 u 08:52

Bionic
Reading

Pravomoćnom presudom Vrhovni sud RH bivšoj riječkoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Veri Begić (38) povisio je kaznu zatvora s četiri na više od pet godina zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće vožnjom suprotnim smjerom u alkoholiziranom stanju na Istarskom ipsilonu, u kojoj je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga, 15. kolovoza 2018. Begić je završila tijekom vikenda u zatvoru u Puli

Begić se, kako doznaje Novi list, već nalazi u pulskom zatvoru gdje je započela služiti višegodišnju kaznu. Obrazloženje drugostupanjske presude, piše ovaj dnevni list, ostalo je nepoznato jer su odvjetnici ostali uskraćeni za informacije o odluci Visokog suda te naknadno saznali da im je branjenica završila u pulskom zatvoru s petka na subotu.

'Da, to vam je današnja Hrvatska. Nismo dobili ni otpravak presude s Vrhovnog suda pa i ne znamo kakvo je obrazloženje, niti koliko je točna visina kazne. Iz tog razloga nismo u mogućnosti bilo što više reći', rekao je odvjetnik Duško Miočić, jedan od dvojice branitelja Begić za Novi list.