vera begić

Bivšoj pročelnici i uspješnoj atletičarki prijeti do 15 godina zatvora zbog prometne nesreće na Istarskom ipsilonu

05.09.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Bivšoj pročelnici Grada Rijeke Veri Begić uskoro započinje suđenje na Županijskom sudu u Puli. Optužnica ju tereti za izazivanje prometne nesreće i smrt Umažanina Igora Soldatića

Na Županijskom sudu u Puli uskoro će početi suđenje Veri Begić, bivšoj pročelnici Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu te nekad vrlo uspješnoj atletičarki, koja je optužena za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu koja je za posljedicu imala smrt Umažanina Igora Soldatića (41), piše Glas Istre.

Odvjetništvo bivšu riječku pročelnicu tereti da je 15. kolovoza prošle godine, pod utjecajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala Peugeotom. Na dionici čvora Buje, izvan naselja Nova Vas i traci za promet vozila iz suprutnog smjera lijevim bočnim ogledalom udarila je u lijevo bočno ogledalo Škode koje se pravilno kretalo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 31-godišnji Slovenac.

Nastavila je potom voziti u zabranjenom smjeru te prednjim dijelom svojeg automobila najprije udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja kolničke trake, a potom prednjim lijevim čeonim dijelom automobila u prednju lijevu bočnu stranu Peugeota pulskih oznaka, također iz suprotnog smjera kojim je upravljao Igor Soldatić. Vozač je uslijed silovitog udara zadobio višestruke tjelesne ozlijede zbog kojih je preminuo. Njegova supruga i dijete zadobili su lakše ozlijede.

Begić je nakon nesreće pritvorena, a nakon mjesec dana je puštena na slobodu uz mjere opreza.