vatrena stihija

Veliki požar u Beogradu stavljen pod kontrolu, nema ozlijeđenih

24.01.2024 u 09:37

Bionic
Reading

U Bloku 70 u Beogradu oko 7 sati jutros izbio je veliki požar, a iz Kineskog trgovačkog centra dizao se gust dim. Oko jedanaest sati požar koji je gasilo 76 vatrogasaca s 25 vozila i tri helikoptera stavljen je pod kontrolu

Kako doznaje N1, oko 7 sati ujutro prijavljeno je da gori Kineski trgovački centar u Ulici Jurija Gagarina. Na terenu je više od 50 vatrogasaca koji pokušavaju obuzdati razbuktali plamen.

Načelnik Sektora za izvanredne situacije Luka Čaušić za N1 kaže da je akcija gašenja požara koji je izbio u Kineskom trgovačkom centru u Bloku 70 kompleksna, da se čulo nekoliko detonacija, kao i da su u gašenje uključeni helikopteri.

  • +23
Požar u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

'Ovakvi objekti su puni gorive materije. Imamo iskustva s gašenjem prije nešto više od dvije godine, kada smo od 360 uspjeli spasiti čak 200 lokala, međutim ovdje je vatra jako brzo buknula, jutros u 6.57 je stigla dojava, a za svega dvije, tri minute naše jedinice su stigle i nakon pet minuta počele gasiti požar, ali je vatra već bila u razbuktaloj fazi', kaže Čaušić.

Čaušić je rekao da su uzrok eksplozija plinske boce iz restorana brze hrane koji se nalazi u trgovačkom centru.

Jake policijske snage opkolile su Kineski trgovački centar u Novom Beogradu i sprječavaju građane da se približe objektu u plamenu. Vatra se ne smiruje, pucaju stakla na prozorima centra, a pripadnici MUP-a gase plamen i helikopterom.

Žena, koja već 24 godine radi u Kineskom trgovačkom centru, kaže da je u šoku i da je ovo za nju velik stres.

'Prije dvije godine bio je požar, ali prije toga, u 24 godine, koliko radim, ništa slično nije se dogodilo. Za moje poslodavce imam samo riječi hvale, prijavljena sam, plaćaju sve poreze, čak su me vodili i u Kinu o svom trošku. Srećom pa su kupili dva lokala u novom Kineskom trgovačkom centru', rekla je za Novu.rs jedna od prodavačica.