ZNANSTVENA STUDIJA

Veliki penisi – velik ekonomski rast?

29.07.2012 u 21:05

Bionic
Reading

Znanstveni rad pod naslovom 'Male Organ and Economic Growth: Does Size Matter?' (Muško spolovilo i ekonomski rast: Je li veličina bitna?) postavlja pitanje o korelaciji između muškog spolnog organa i ekonomskog rasta

Još od Freuda znamo da seksualna želja i praksa prožimaju i razne druge aspekte života, kao i da su muškarci vječno opsjednuti vlastitim spolnim organom, njegovim funkcioniranjem, zadovoljavanjem i – veličinom.

Zato se danas nitko neće iznenaditi ako se dovedu u vezu penis i automobil kakav vozi njegov vlasnik (i penisa i auta), odnosno ako se zaključi da skupi, luksuzni i veliki automobili često služe kao nadomjestak nekim drugim stvarima neoptimalne veličine.

No, na sveučilištu u Helsinkiju su se zapitali postoji li veza između veličine penisa i ekonomskog rasta, o čemu je onda i rad napisao finski znanstvenik Tatu Westling, koji je na stranici Reddit EconPapers svoja saznanja objavio pod naslovom 'Male Organ and Economic Growth: Does Size Matter?'.

Westing je izjavio da se odlučio na ovo istraživanje jer se inače 'u razmatranju BDP-a uzimaju u obzir ekonomski, socijalni i društveni faktori', dok se 'zanemaruju biološki i seksualni aspekti'.

U radu se pak zaključuje da veliki penisi podrazumijevaju i veću razinu testosterona, koji potiče na preuzimanje rizika, što opet dovodi do većeg ekonomskog razvoja. Ipak, i sam Tatu Westing napominje da se njegova teza treba 'još testirati razvijenijim znanstvenim metodama i podacima'.

Cijelu studiju možete naći na linku.