PRIPREME U PUNOM JEKU

Veliki interes građana za prvi HUS-ov prosvjed

02.09.2009 u 12:29

Bionic
Reading

Pripreme za održavanje prvog od sedam najavljenih prosvjednih skupova Hrvatske udruge sindikata (HUS), koji će se 9. rujna održati u Vinkovcima a potom i u Osijeku, Šibeniku, Rijeci, Puli, Splitu i Zagrebu, na zadovoljavajućoj su razini, rekao je na konferenciji za novinare voditelj Županijskog ureda HUS-a Vukovarsko-srijemske županije Nikola Kaselj

VINKOVCI - Prema Kaseljevim riječima, za sudjelovanje na vinkovačkom prosvjednom skupu interes su iskazale brojne udruge civilnog društva, među kojima i udruge umirovljenika, nezaposlenih, mladih te Glasa potrošača čiji će predstavnici i govoriti na skupu.

"Velik je i interes građana a jedini nam je trenutačni problem lokacija održavanja skupa s obzirom da nam je iz vinkovačke gradske uprave rečeno kako je pješačka zona, u kojoj smo namjeravali održati skup, u to vrijeme zauzeta", kazao je Kaselj dodavši kako je HUS kao drugu moguću lokaciju naveo Stadion malih sportova, nedaleko gradskog središta.

Ponovio je kako HUS očekuje da Vlada ukine "nametnute poreze i namete te da se organizira krizna ili Vlada spasa" što je, istaknuo je, puno bolje od raspisivanja novih izbora koji, kako je ocijenio, "možda i ne bi donijeli ništa novoga".

Član Predsjedništva županijskog HUS-a Stjepan Rožmarić kazao je kako HUS najavljenim prosvjednim skupovima, želi izraziti nezadovoljsvo stanjem u gospodarstvu te uvjetima života građana na način da se izbjegne bilo kakvo političko upletanje u organizaciju i provedbu prosvjednih skupova.

HUS će u rujnu organizirati prosvjede u sedam gradova na kojima će građani moći iskazati nezadovoljstvo odlukom Vlade o uvođenju novog poreza na plaće i mirovine. Prosvjedi će se održati 9. rujna u Vinkovcima, 10. rujna u Osijeku, 11. rujna u Šibeniku, 12. rujna u Rijeci i Puli, 14. rujna u Splitu i 15. rujna u Zagrebu.