IZVANREDNE OBAVIJESTI HAK-A

Velike gužve na cestama: Nekoliko prometnih nesreća, turisti na Macelju čekaju tri sata

06.08.2021 u 19:06

Bionic
Reading

Udarni dugi vikend u ovogodišnjoj turističkoj sezoni uzima danak na prometnicama. Hrvatski autoklub objavio je poslijepodne četiri izvanredne obavijesti o otežanoj vožnji, a najveće kolone su na graničnom prijelazu Macelj gdje se na izlazak iz Hrvatske čeka tri sata

Zbog prometne nesreća na autocesti A1 između čvorova Gornja ploča i Gospić u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Prometna nesreća dogodila se i na autocesti A4 između čvorova Ivanja Reka i Kraljevački Novaki u smjeru Goričana, a promet se tamo vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zbog prometne nesreće zatvorena je županijska cesta Selnica-Sveti Martin na Muri, a zbog požara i prolaza interventnih vozila zatvorena je državna cesta Ćepikuće-Trnova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 između naplatne postaje Lučko i čvora Bosilevo II u oba smjera. Na A2 Zagreb-Macelj kolona vozila na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru Slovenije je oko dva kilometra, a na A3 Bregana-Lipovac zbog povećane gustoće prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jakuševec i Kosnica u smjeru Lipovca, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Kolona teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo duga je oko jedan kilometar.

  • +7
Gužva na zagrebačkoj obilaznici Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su na pojedinim dionicama Jadranske magistrale na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu u zoni tunela Učka, kod čvora Matulji, u blizini tunela i odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Aktualno stanje na graničnim prijelazima možete provjeriti ovdje.