ŠOKOTA I KATALINIĆ

Velikani o slučaju Vida i Andrijašević: Dokaz da je liga neprofesionalna

25.09.2012 u 18:14

Bionic
Reading

Sportska priča dana dolazi iz Maksimira odnosno malo dalje, iz Vukovarske ulice. Tamo je završio nestašni bek 'modrih' Domagoj Vida, nakon što ga iz klupskog autobusa izbacio trener Dinama Ante Čačić. Bećar iz Donjeg Miholjca na ulici se našao jer je poput srednjoškolca koji putuje na maturalac, a ne na Kup utakmicu u Vrsar, usred autobusa otvorio i počastio se limenkom piva

Bit će to jedna od najskupljih piva u povijesti, jer je klub kaznio veseljaka Vidu s čak 100 tisuća eura. Nakon Samira koji je zbog noćarenja morao platiti 270 tisuća eura, Vidinih 100 tisuća druga je najveća kazna koju je Uprava Dinama odredila svojim igračima. Ante Čačić strogoću je već trenirao i na drugi način, pa su iz momčadi letjeli tadašnji kapetani Igor Bišćan i Jerko Leko kao i Nikola Pokrivač. Iako je klub i ovaj put čvrsto stao iza trenera, nekadašnji igrač 'modrih' Tomo Šokota nije oduševljen tim metodama.

'Ne bih se složio. Mislim da je to sve normalno što se tiče igrača. Oni su profesionalci i znaju neka pravila ponašanja. Oni će sigurno biti kažnjeni, no međutim smatram da taj način na koji je klub postupio nije dobar. Izbacivanje iz autobusa sigurno nije dobro. Vida je posljednjih godinu dana najbolji igrač Dinama i klub sigurno želi zaraditi na njemu. Izbacivanje će štetiti i klubu i igraču", smatra Šokota dodavši da je Vidino izbacivanje iz autobusa bio potez nedostojan velikog kluba.

Vodimo vas na Dinamo-Hajduk

Tportal daruje 30 (15x2) ulaznica za tribinu zapad (utakmica se igra u subotu u 18 sati).
Uz ulaznice pripremili smo i posebno iznenađenje za troje čitatelja koji će u poluvremenu utakmice imati priliku pokazati svoju nogometnu vještinu i osvojiti vrijedne nagrade. Više informacija pronađite OVDJE.

'Ja stalno kao primjer kluba navodim Porto. Mislim da tamo to nikada ne bi došlo do medija. Ovakve stvari se trebaju rješavati unutar kluba. Šteti se klubu i igraču', ističe Šokota

Četiri dana uoči najvećeg hrvatskog derbija afera trese i poljudske zidine. Mladi veznjak Hajduka Franko Andrijašević zakazao je vjenčanje na sam dan derbija, a za svaki slučaj osigurao se i dobivanjem trećeg žutog kartona u posljednjim minutama utakmice protiv Slaven Belupa.

'Ja mislim da je to neprofesionalizam. To pokazuje kakva je naša liga, neprofesionalna u svakom pogledu. Igrači samo misle na sebe, a ne misle na klub niti malo. Pomislite da sada Messi prije El Classica kaže da se ženi', odrješito je ustvrdio nekadašnji strateg Hajduka Ivan Katalinić. Iako Kate od odgovornosti ne amnestira ni upravu kluba, glavni krivac je po njemu sam igrač, koji je pokazao veliku dozu neodgovornosti.

'Ja sam isto tako odgodio vjenčanje kada su me zvali za reprezentaciju pa sam odgodio za prvi mjesec kada je pauza', istaknuo je Katalinić.

Ipak, Katalinić smatra da 'slučaj Andrijašević' neće uzdrmati svlačionicu Hajduka uoči derbija na Maksimiru.

'Valjda je veća nervoza u Dinamu jer zadnje tri utakmice nisu dobili. U Hajduku nema razloga za nervozu - imali su zaostatak od 11 bodova, a sada je pet', rekao je Katalinić.

Iskusni trenerski lisac nije želio pretjerano komentirati 'slučaj Vida' i potez stratega Modrih Ante Čačića.

'Nikad se ne dozvoljava da se unosi pivo u autobus. Kažnjavanje je normalna pojava, a izbacivanje iz autobusa je druga priča. Nisam bio tamo, ne znam zbog čega je on unio pivo u autobus, možda je bila zezancija. Nisam bio tamo, Čačić je bio tamo i on zna što je napravio', zaključio je Katalinić.