OBERSNEL OSTAJE GRADONAČELNIK

'Već sutra počinjemo ispočetka'

18.05.2009 u 00:29

Bionic
Reading

Rezultati izbora na području Primorsko-goranske županije, za koje su mnogi govorili da će biti najdosadniji u Hrvatskoj, opravdali su očekivanja temeljena na predizbornim anketama. SDP je sa svojim koalicijskim partnerima odnio pobjedu i u Gradu i u Županiji, a Vojko Obersnel i Zlatko Komadina nastavit će voditi Rijeku i PGŽ naredne četiri godine

'Zadovoljan sam i zahvalan Riječankama i Riječanima na ukazanom povjerenju. To povjerenje obvezuje da nastavim još bolje raditi. Već sutra počinjemo ispočetka', rekao je Vojko Obersnel. Atmosfera u stožeru SDP-a bila je svečana. Čestitalo se, ljubilo, grlilo i nazdravljalo novoj potvrdi uvriježene teze kako su Rijeka i PGŽ svojevrsne utvrde SDP-a u kojima teško ta stranka može izgubiti vlast.

'Sigurno ulazim u drugi krug', rekao je kroz smijeh novi-stari župan Zlatko Komadina koji je želio ostati oprezan do kraja. Ipak, rekao je kako je zadovoljan rezultatom te dodao kako su u sklopu kampanje prešli uzduž i poprijeko gotovo cijelu županiju.

U drugim stožerima raspoloženje je odražavalo izborne rezultate. Vesna Buterin i Nikola Ivaniš nisu krili razočaranje što je Obersnel pobjedu odnio u prvom krugu, ali su oboje rekli kako su ipak zadovoljni rezultatom jer su njihove stranke odnosno liste, prema njihovim riječima, napravile napredak.

Vesna Buterin glavni razlog ovakvom rezultatu vidi u malom postotku birača koji je izišao na izbore jer, kako je sama rekla, za velike promjene potreban je i veliki odaziv birača.

Veselo je zato bilo u prostorijama koalicije Liste za Rijeku i Akcije mladih koji su ušli i u Gradsko vijeće i u Županijsku skupštinu. U toj koaliciji najavljuju kako će SDP napokon, i u Županiji i u Gradu, dobiti pravu oporbu.

Ukratko, lokalni izbori na području Primorsko-goranske županije mogli bi stati pod uzrečicu 'Na zapadu ništa novo'. SDP je pokazao da je još uvijek nedostižan za političke suparnike koji će se, pogotovo HDZ, morati dobro zamisliti nad činjenicom da ne uspijevaju stanovnicima Rijeke i PGŽ-a prenijeti svoje poruke.