AFERA MEDIKOL

Već drugi dokaz da Darko Milinović laže

31.03.2011 u 19:44

Bionic
Reading

Nakon što se otkrio monopol privatne poliklinike Medikol na PET CT uređaje, ministar zdravstva Darko Milinović rekao je kako nije znao da je njegov prethodnik tako ugovorio. Poslije dokumenta koji je jučer objavio tportal iz KBC-a Zagreb danas je HRT objavio i drugi dokaz da Darko Milinović laže

HRT je u posjedu dokumenta koji svjedoči o tome da je stručno povjerenstvo ministra Darka Milinovića još prije tri godine upozorilo da je situacija oko PET CT uređaja i Medikolovog monopola nedopustiva, a jučer je tvrdio da nije znao da je njegov prethodnik odbio zahtjeve KBC-a Rebro i ugovorio PET CT usluge s privatnom poliklinikom Medikol.

Nakon dokumenta iz KBC-a Zagreb koji je objavio tportal i zapisnici Povjerenstva za radiologiju iz 2008. godine dokazuju da je ipak nešto znao. U njima stručnjaci ministra Milinovića upozoravaju na problem koji je tek sada iskrsnuo.

'Praksa da u privatnim ustanovama postoji najsofisticiranija radiološka oprema (npr. PET CT), a da takve opreme nema u akademskim institucijama neprihvatljiva je s motrišta elementarne logike. Niti u jednoj zemlji EU ne postoji takva situacija', stoji u zapisniku Povjerenstva za radiologiju od 19. ožujka 2008.

Milinović tvrdi da u spornom zapisniku piše i da PET CT nije prioritet. 'Još jednom napominjem, mi smo nabavili dosad 600 milijuna kuna visokosofiticirane opreme u javni sektor, u državne bolnice. I nismo imali nijednog zahtjeva nijednog ravnatelja za nabavku PET CT-a', ističe Milinović.