LANI GORJELO 2.700 PUTA

Vatrogasci spremni za sezonu požara

04.05.2009 u 16:37

Bionic
Reading

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Mladen Jurin potvrdio je da vatrogasne postrojbe spremno dočekuju predstojeću sezonu požara, uz pojačanu opremljenost kanaderima te drugom vatrogasnom opremom

'Na priobalju će u svakome trenutku za gašenje biti spremno oko pet tisuća vatrogasaca', rekao je Jurin. Istaknuo je i da je lani na području Hrvatske bilo gotovo 2.700 požara.

'Za predstojeću vatrogasnu sezonu smo doista pripremljeni - od strateških dokumenata koji su u raspravi, a neki i završeni, do nabavke nove opreme, prije svega kanadera. Također je pripremljena i izmjena zakona o vatrogastvu, no vjerujem da će on u proceduru ići do kraja svibnja te je onda realno očekivati da će za sljedeću sezonu stupiti na snagu', rekla je potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič.

Zlatnu povelju za najbolji pothvat u vatrogastvu za prošlu godinu dobila je vatrogasna postrojba Hrvatskih autocesta (HAC) koja je lani u rujnu sudjelovala u spašavanju poljskih turista iz autobusa u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Split.